Olympus Camera Club

... de vrienden van Olympus

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Wedstrijden Bondsfotowedstrijd 2012

 

Bondsfotowedstrijd 2012 inzending OCC

Door: Marjolein Hol

 

De bondsfotowedstrijd van dit jaar is goed uitgevallen voor ons clubje. Van de 180 clubs die meegedaan hebben zijn wij geindigd op de …

De jury dit jaar bestond uit Diana Bokje  (die wij natuurlijk allemaal kennen van haar jurering bij onze club), Marty Hermans en Janny Wierenga.

Marty Hermans zegt op zijn site het volgende over fotografie:

Fotografie is letterlijk een momentopname, maar om het daarmee af te doen zou een grote onderschatting zijn. Fotografie in al zijn diversiteit stelt misstanden aan de kaak, zorgt voor uiting van de menselijke creativiteit, kan herinneringen tastbaar maken, om niet te vergeten dat het een commercieel hulpmiddel is.

In totaal hebben er 180 fotoclubs hun foto’s ingeleverd. De jury heeft in totaal 1798 foto’s moeten bekijken en becijferen.

Ze hebben zich vooral laten leiden door hun emotie. Een foto die de jury emotioneel raakte, scoorde hoger.

Fotografenclub de Zuthpense is dit jaar als eerste geeindigd. Hierbij ook de foto die het hoogst gescoord heeft, 26 punten. Hoewel die maar 1 punt scheelt met foto nummer 2. Bij ons heeft de foto van Gerard Hol 23 punten gescoord en deze wordt dan ook beloond met een bronzen sticker. Gefeliciteerd paps!

Onze club heeft in totaal 195 punten gescoord. Een verschil van 33 punten met de nummer 1. Wij zijn hiermee op de 19e plek geeindigd. De club die het laagste gescoord heeft, heeft 129 punten. Een aardig verschil dus.

Hopelijk motiveert dit alle leden om zeker verder te gaan met fotografie. En probeer er eens op een andere manier naar te kijken. Een ander standpunt, een ander idee. Om af te sluiten een mooie quote over fotografie:

Fotografie is voor mij de kunst van het observeren. Het gaat er om iets interessants vinden in een gewone omgeving. Ik heb ervaren dat de dingen die je ziet er weinig toe doen maar dat alles draait om de manier waarop je ze ziet.

Je kunt overal beelden vinden. Het is eenvoudig het opmerken van dingen en ze een plek geven. Je hoeft alleen maar te geven om wat er om je heen gebeurt en je echt interesseren voor de mensheid.

Elliott Erwitt, Amerikaanse fotojournalist (1928)

 

© 2012 alle rechten voorbehouden.