Olympus Camera Club

... de vrienden van Olympus

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

De leden van Olympus Camera Club komen ongeveer 1x per maand in clubverband bij elkaar voor het, op een gezellige manier, bedrijven van allerlei activiteiten op fotogebied. De Olympus Camera Club is een landelijke club, zodat de activiteiten verspreid in het land plaatsvinden. Zo'n dag (meestal een zaterdag) wordt gevuld met bijvoorbeeld:

* fotograferen in een stad, de natuur of in een studio. Op zulke dagen zijn de leden bezig met het fotograferen van bijvoorbeeld architectuur, (naakt)modellen, natuur of table-top.
* gastsprekers;
* bespreking van fotowerk van de leden.

De activiteiten van Olympus Camera Club zijn meestal gratis. Alleen als er extra kosten gemaakt moeten worden, zoals bijvoorbeeld voor een modellendag, worden deze kosten doorberekend aan de deelnemers van de betreffende workshop. Een OCC-fotodag is tevens een goede gelegenheid om leden te ontmoeten die Olympuscamera's verzamelen of handelen in tweedehands camera's en lenzen. De Olympus Camera Club organiseert 1x per jaar een fotowedstrijd voor de leden en neemt deel aan diverse externe foto- en diawedstrijden, bijvoorbeeld van de Fotobond.