Olympus Camera Club

... de vrienden van Olympus

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Informatie en lidmaatschap

 

 

Geschiedenis

De Olympus Camera Club is feitelijk een doorstart door enkele leden van de voormalige Olympus Club, welke door Olympus Nederland was opgericht, en welke club werd opgeheven. De Olympus Camera Club is een landelijke fotoclub, die bestaat sinds 5 maart 1994 en die staat ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Haaglanden te 's Gravenhage onder nummer: V40398739.

Lidmaatschap

Een ieder die in het bezit is van en/of werkt met een Olympus fotocamera kan lid worden van de Olympus Camera Club. Het lidmaatschap is niet aan een bepaalde leeftijd gebonden. Plezier in fotografie en affiniteit met Olympus staan voorop.

Wat kost het?

Voor het lidmaatschap van de Olympus Camera Club bedraagt de contributie € 40 per kalenderjaar. Bij aanmelding na 1 juli bedraagt de contributie € 20 voor de rest van het kalenderjaar.

Wat krijg je ervoor?

Na ontvangst van het lidmaatschapsgeld wordt u aangemeld als lid van de Fotobond, krijgt u het periodiek magazine van de Fotobond èn kunt u deelnemen aan alle activiteiten van de Olympus Camera Club.

Hoeveel leden heeft de OCC/lid worden van OCC?

De club telt zo'n 70 leden, waarvan de helft met een behoorlijke regelmaat de activiteiten van de club bijwoont, mocht je een keertje bij een clubdag willen zijn stuur dan een e-mail aan  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Je kunt lid worden door:

Contact op te nemen met de secretaris via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  onder vermelding van:

- Naam, voorletters en voornaam.

- Volledige adres

- E-mail adres en telefoon nummer

- Geboortejaar en uw geslacht

- Of u in het bezit bent of fotografeert met een Olympus Camera

De fotobond heeft haar aanmeldingsprocedures aangepast waardoor er verschillende manieren van aanmelding mogelijk zijn geworden

Wij zorgen voor je aanmelding zodra we de verschuldigde contributie hebben ontvangen. a € 40 of € 20 na 1 juli op Regiobank IBAN NL09 RBRB 0827 7420 96 o.v.v. Olympus Camera Club te Frederiksoord

Doel van de Olympus Camera Club:

De leden van Olympus Camera Club komen ongeveer 1x per maand in clubverband bij elkaar voor het, op een gezellige manier, bedrijven van allerlei activiteiten op fotogebied. De Olympus Camera Club is een landelijke club, zodat de activiteiten verspreid in het land of net over de landsgrens plaatsvinden. Zo'n dag (meestal de 3e zaterdag van de maand) wordt gevuld met bijvoorbeeld:

  • fotograferen in een stad, de natuur of in een studio. Op zulke dagen zijn de leden bezig met het fotograferen van bijvoorbeeld architectuur, modellen, natuur of straatfotografie.

  • gastsprekers.

De activiteiten van Olympus Camera Club zijn meestal gratis. Alleen als er extra kosten gemaakt moeten worden, zoals bijvoorbeeld voor een modellendag, entree e.d., worden deze kosten doorberekend aan de deelnemers van de betreffende workshop. Een OCC-fotodag is tevens een goede gelegenheid om leden te ontmoeten. De Olympus Camera Club organiseert 1x per jaar een fotowedstrijd voor de leden en neemt soms deel aan de wedstrijden van de fotobond.

 

Heeft u nog vragen, vraag het de secretaris: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it