Uitslag themawedstrijd Vergankelijkheid

Hier vind je algemene informatie over de OCC (Olympus Camera Club) en over de OCC website
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Team OCC
Berichten: 41
Lid geworden op: 16 sep 2021, 11:14
Woonplaats: Nederland
Contacteer:

Uitslag themawedstrijd Vergankelijkheid

Bericht door Team OCC »

Voor het laatste thema van dit jaar hebben 13 leden een foto ingestuurd. Een aantal heeft gebruik gemaakt van de locatie van de vervallen kassen in Frederiksoord. Anderen hebben een eigen insteek gekozen. Ondanks dat meerdere leden in of rond de kassen in Frederiksoord hebben gefotografeerd, is het leuk om te zien dat een ieder een eigen invalshoek heeft gekozen. Van vervallen machinerie, tot een aangetroffen kunstwerk, tot een bijna abstracte weergave van het aanwezige verval.
Van sommige leden kregen we te lezen dat ze het een moeilijk thema vonden. Anderen hadden zeer snel een foto ingestuurd.
Uit de 13 inzendingen hebben we een top 4 samengesteld. Gelukkig was er tussen ons niet veel discussie, dus je kunt wel stellen dat de keuze unaniem is geweest.

1. Gea Neijsen – Bladskelet
Deze foto sprong er voor ons uit. Verval in al zijn schoonheid. Een ragfijn bladskelet, dat zich ook nog eens in een prachtige vorm had gemanoeuvreerd. Mooie belichting, zeer scherp. geen storende achtergrond. Kortom: voor ons de winnaar.

2. Jacqueline Bouter – paddenstoelen
Twee (of 3?) van de paddenstoelen zijn duidelijk in verval: de rimpeling, de andere vorm. De kleuren zijn nog steeds prachtig. Binnenkort zullen de paddenstoelen zwart zijn en hun glans hebben verloren. Dit was het goede moment om ze te fotograferen. Je ziet hoe ze waren, je ziet hoe ze worden, maar nog steeds mooi.

3. Ex aequo op de 3e plaats
Kees Siemons – begraafplaats

Een begraafplaats is dé plek die de vergankelijkheid (van in ieder geval de mens) symboliseert. Kees heeft hier gekozen voor een nagenoeg zwart-wit uitvoering. De lichte kleurzweem die er in zit doet het goed bij deze foto. De herfstbladeren maken het gevoel van vergankelijkheid compleet.

Karel Gillissen – bedieningspaneel
Het is duidelijk dat dit bedieningspaneel al lang niet meer wordt gebruikt. De lege stoel is symbolisch voor het in onbruik geraakt zijn ervan.
Een simpele foto, maar volledig passend binnen het thema en mooi van kleur en teint.


De winnende foto's zijn hier te bekijken: Uitslag themawedstrijd Vergankelijkheid

Dit was het laatste thema van dit jaar. We hopen dat we sommigen van jullie hebben kunnen stimuleren om rond een thema te fotograferen, er over na te denken en misschien zelfs buiten je comfortzone bezig te zijn.
Wij hebben in ieder geval veel plezier beleefd aan het beoordelen van jullie inzendingen.
Hartelijk dank aan iedereen die dit jaar heeft meegedaan.
Begin volgend jaar laten we jullie weten wie de totaalwinnaar is.

Verder wensen wij jullie allemaal heel fijne kerstdagen en een gezond, gelukkig en fotogeniek 2022.

Gerard Hol en Rita Schmidt-Bo
Wedstrijdcommissie OCC
Gebruikersavatar
Gea Neijsen
Berichten: 38
Lid geworden op: 23 okt 2021, 21:26
Woonplaats: Harlingen
Contacteer:

Re: Uitslag themawedstrijd Vergankelijkheid

Bericht door Gea Neijsen »

Bedankt voor jullie inzet! Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar alle andere inzendingen. Zeker van dit laatste (lastige) thema. Is het haalbaar om die ook online te zetten?
Plaats reactie